Apple готвят нова услуга за ТВ стрийминг

Очаква се Apple да покажат нещо ново, свързано с телевизията, по време на своето събитие на 7 март.

© Reuters

Очаква се Apple да покажат нещо ново, свързано с телевизията, по време на своето събитие на 7 март.Най-скъпата технологична компания в света Apple има планове за пускането на услуга за стрийминг на телевизионни предавания, съобщава в своя уебсайт таблоидът New York Post. Засега обаче преговорите на корпорацията със създателите на съдържание са по-скоро неуспешни, казват източниците на вестника.


Медийните компании се противопоставят на искането на Apple да контролира определени аспекти от новата видео услуга, най-вече ценообразуването. Според цитираните източници, Apple са предприели доста неотстъпчива стратегия при разговорите си с развлекателната индустрия. Тя може да се обобщи като "Ние определяме цената, ние решаваме какво ще е съдържанието".


Според неназован източник от медийната индустрия, Apple залагат на подход "всичко или нищо". В миналото той проработи при преговорите с музикалните компании и издателите на списания и вестници. Предполага се, че Apple обмисля да предлага телевизионни канали като приложения за своите устройства.
Наскоро стана известно, че Apple са разговаряли и с кабелни оператори относно възможностите за подобряване на инфраструктурата за пренос на данни. "Те [Apple] искаха да създадат интерфейса и да управляват трафика в телевизионните и широколентовите канали", казва един от източниците.


Ръководителите на компаниите за пренос на данни обаче са решили да държат Apple настрана от бизнеса с платено телевизионно съдържание, който се оценява на 150 млрд. долара. В същото време, част от тях работят по собствени решения в тази област. Кабелната компания Comcast наскоро пусна своя услуга за стрийминг на съдържание, наречена Streampix.


Apple все пак не са се отказали и в момента търсят сделка с телекомуникационни компании, като Verizon и AT&T. Компанията явно се надява, че ако успее да постигне споразумение с един телеком, другите ще последват примера.


Очаква се Apple да покажат нещо ново, свързано с телевизията, по време на своето събитие на 7 март. В поканата за конференцията се казва "Имаме нещо, което наистина искате да видите. И докоснете."

Ключови думи към статията:

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MissingPerson
  MissingPerson
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Ами те от 3 години я готвят, колко да е нова?

  Caveat lector! "Тоя победен човек да ми вземе кафеварката..."
 2. 2 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#1] от "MissingPerson":

  ИТ бранша отдавна има технологиите, които да направят гледането на телевизия много по-добро преживяване. За съжаление генераторите на съдържание гонят едни космически печалби, които в 21 век е трудно да се постигнат. Но рано или късно вместо да се бият с торентите, просто ще се съгласят с компаниите като Епъл (дано), Нетфликс, Амазон и Гугъл и ще преработят бизнеса си така, че да върви и с по-малки маржове на гледане.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 3. 3 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Не ми харесва Apple да бъде навсякъде. Нито пък Google. Твърде опасно е една компания да контролира толкова много живота на хората.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 4. 4 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#3] от "mto":

  И що да не са навсякъде? Тук са и други.

  MS предлагат същата услуга чрез XBox от поне година насам, като я разширяват непрекъснато. Жалко, че всички тия неща са налични само за цивилизования свят.

 5. 5 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#2:"Пловдивски"]За съжаление генераторите на съдържание гонят едни космически печалби, които в 21 век е трудно да се постигнат.[/quote]
  Трябва да вземат поука от музикалната индустрия, където нещата се развиха много преди останалите медии... там като че ли се примириха, че няма да могат от един албум да направят незнамсиколко милиона долара и като че ли адаптираха бизнес модела си към новите условия. Телевизиите и вестниците, обаче, държат главите си дълбоко зарити в пясъка и могат да останат много неприятно изненадани...

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 6. 6 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 521 Весело

  Кой пък ще им гледа телевизиите на тези…

 7. 7 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "Balkanson":

  Предполага се, че Apple няма а произвеждат съдържание, а, че ще предлагат начин за достъп до него.

 8. 8 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#4] от "Знам и Мога":

  Ами защото не бих искал от събуждането си сутрин до заспиването вечер да завися от кефа една компания. Утре може да се окаже, че не съм им симпатичен или не съм достоен за сектата им, понеже не желая да плащам тройна цена за продуктите им.

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 9. 9 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#7] от "tivoli":

  Забравил си да споменеш, че освен да предлагат достъп, всъщност искат да се превърнат в контролиращ достъпа и съответно прибиращ парите за достъпа. Незаобиколим посредник така да се каже...

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 10. 10 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#9] от "mto": Много точен коментар. Благодарности за което.

 11. 11 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#9:"mto"]Забравил си да споменеш...[/quote]
  Нищо не съм забравил да спомена - нищо още не се знае нито за плановете на Apple нито за това дали въобще води преговори и, ако води докъде са стигнали. Всичко написано в статията са просто предположения, не факти.

 12. 12 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да допълня: Единственото нещо, което е почти 100% сигурно е, че Apple няма да произвежда съдържание и затова съм коментирал само него.

 13. 13 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#8:"mto"]Ами защото не бих искал от събуждането си сутрин до заспиването вечер да завися от кефа една компания.[/quote]
  100% съгласен. Както Знам и Мога е написал, в нормалния свят има много варианти за streaming и никой не те кара да си зависим от една компания.

  [quote#8:"mto"]Утре може да се окаже, че не съм им симпатичен или не съм достоен за сектата им, понеже не желая да плащам тройна цена за продуктите им. [/quote]
  Ами то затова има конкуренция - като не ти харесва се махаш и или ползваш услугите на друга компания или въобще спираш да ги ползваш. Къде е проблема?

 14. 14 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#13] от "tivoli":

  Не знам защо, но в точно този случай много ми приличат на едно "технологично ДПС" - никой няма нужда от тях, но те ще бъдат посредник между всички останали, защото така са решили... И накрая познай кой ще отнесе отнесе всички "бонуси" от пазара.

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 15. 15 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "mto":

  Може и да си прав и наистина никой да няма нужда от тях. Не знам. Да видим какво ще предложат (ако въобще предложат) за телевизията.

 16. 16 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  много ясно, че телевизиите няма да си дадат хляба в ръцете на други, особено при така поставените условия.

  it comes from inside, just listen ...
 17. 17 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 519 Неутрално

  да направиат сателитни чинии с рисунка на иабьлката за сателитна телевизиа и сателитен интернет и еипьл ще имат покритие на циалата земиа от спьтниците

 18. 18 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#16] от "Kalin":

  Бъдещето на телевизиите, като агрегатор на съдържание, а не генератор ма такова е вече предрешено. Устройства като ТиВо, Апъл ТВ и т.н. отдавна са иззели функциите на програмният директор на една телевизия и са ги дали на потребителя. Такива устройства набират съдържание от телевизионните канали и интернет по зададените от потребителя критерии. Според мен апъл ще елиминира междинното звено и ще получава съдържанието директно от продуцента (филмовите студии например) и ще го предлага на потребителя, без нуждата от една телевизионна станция, като бтв комеди, например, която се явява само посредник.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 19. 19 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ето една много свежа реклама по този повод
  http://www.youtube.com/watch?v=HZl2Y5wX_zk

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 20. 20 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#8] от "mto":

  никой не те кара да си купуваш каквото и да е от Епъл.
  те не са монополисти и не се държат като монополисти.
  и искат "кънтент пръвайдърите" да си сменят модела към pay-per-view. плащаш това, което искаш, а не да ти пробутват всякакви негледаеми шоута и филми в някакви огромни пакети...

  РЕФОРМИ !
 21. 21 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 418 Неутрално

  A това какво е тогава:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_TV
  Айфоните си идваха с абонамент за Нетфликс които после след рамото което Стив Джобс им удари пуснаха реалната он-деманд услуга и революционираха изцяло медийния пазара в САЩ.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "Пловдивски":
  Сега засега май по-скоро Нетфликс завсият от генераторите на съдържание,отколкото обратното.Виж какво се случи с акциите на нетфликс ,когато се разбра,че ще се наложи да плащат значително повече за това което стриймват,отколкото досега са плащали.

 24. 24 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 788 Весело

  ми да пускат, но моля да е под името iTV....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 25. 25 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#14] от "mto":

  не са технологично ДПС и никога няма да бъдат, защото:
  - Стив не е хидроинженер, който получава комисионна от всяка сделка (мисля, че до края на живота си е работил за по 1 долар годишна заплата)
  - Епъл никога не правят нещо само, за да са посредник, а за да подобрят услуги и оптимизират процесите
  - Епъл революционизираха пазара на музика, приложения, мобилни устройства и т.н.

  и последно: Епел монополизираха ли продажбите на музика или приложения? не! просто създадоха много добра услуга и това е то. ако ти харесва се абонираш или си купуваш техни продукти. ако не, отиваш при Самсунг и Гугъл.

  РЕФОРМИ !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK