Microsoft дава на спецслужбите софтуер за засичане на детска порнография

Microsoft дава на спецслужбите софтуер за засичане на детска порнография

© Rick WilkingMicrosoft засилва участието си в борбата с детската порнография като дава на правоприлагащите органи достъп до своя софтуер PhotoDNA, съобщава технологичният сайт Cnet.com.


Дигиталният инструмент позволява претърсване на огромни масиви онлайн снимки, като по този начин помага за идентифицирането на източници на детска порнография.


Софтуерният гигант обяви, че заедно с шведската технологична компания NetClean, ще разпространят безплатно софтуера за сравняване на снимки, за да помогнат на правоприлагащите служби да засичат нови снимки на детска порнография в интернет. Това ще помогне на полицаите да се съсредоточат върху активните закононарушители.
Софтуерът PhotoDNA не позволява да се търсят снимки на конкретни лица, но за сметка на това дава възможност на полицията да получава информация за това кои снимки са нови и кои не.                           
Миналата година Microsoft сподели своя софтуер PhotoDNA с най-голямата социална мрежа Facebook, за да се ограничи детската порнография в нея. 


Формално технологията ще бъде достъпна до правоприлагащите служби чрез софтуерния инструмент на NetClean - NetClean Analyze, а също така и чрез директно лицензиране от организациите, които проявят желание да интегрират PhotoDNA в своите собствени системи. 


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK