Изпълнителният директор на Yahoo е лъгал за компютърното си образование

Изпълнителният директор на Yahoo е лъгал за компютърното си образование

© Yahoo, ReutersИзпълнителният директор на Yahoo Скот Томпсън е лъгал в автобиографията си, че има завършена инженерна степен по компютърни науки, съобщава американското издание Wall Street Journal.


След разследване на академичния опит на Томпсън се оказва, че той всъщност има бакалавърска степен по бизнес администрация със специализация счетоводство. Компютърните му познания се ограничават с един свободно избираем курс по програмиране в колежа.


Бордът на директорите на Yahoo предстои да разгледа казуса преди да вземе решение. Логично, акционерите на компанията изразиха недоволството от некомпетентността на Томпсън и определиха поставянето му на ръководния пост като "грешка".
Любопитно е, че "неточността" в CV-то на настоящия изпълнителен директор на Yahoo е била налична и в документите му още когато бива назначен на предходната си позиция – главен IT директор на компанията за онлайн разплащания PayPal.


Докато бившият работодател на инженера самозванец преуспява в сферата си на дейност, Yahoo е в период на продължителни загуби. Самият Томпсън дори бе назначен с надеждата да ползва визията си за технологиите за да "спаси" компанията от финансовите ѝ затруднения.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK