Интерактивен софтуер обединява дисплеите на смартфоните в един общ

Интерактивен софтуер обединява дисплеите на смартфоните в един общ

© DigiInfo TVДисплеите на смартфоните не са особено удобни за гледане на филми или играене на игри. Основната причина за това са малките им размери.


Програмисти от Токийския технологичен университет намират решение на този проблем чрез нов софтуер, който кръщават Pinch. Той позволява да пуснете една картина на дисплеите на няколко устройства и тя ще се бъде обединена и синхронизирана напълно автоматично, съобщава онлайн изданието DigiInfo TV.


Програмата се казва Pinch поради начина на "съединяване" дисплеите. Устройствата се доближават едно до друго. Палецът и показалецът се поставят на съответните краища на дисплеите на устройствата и се придвиждват един към друг.
"Свързването" на дисплеите ще бъде отбелязано с малка светла ивица, която ще се появи за кратко в краищата на екраните на двете устройства. Веднага картините им се "сливат" и започват да се държат като един-единствен дисплей.


Няма значение каква е конфигурацията на устройствата, нито къде ги допирате едно до друго. Така може да направите един голям дисплей от няколко таблета, от смартфони или от комбинация между различните устройства.


Софтуерът използва WiFi връзка и това е единственото, от което се нуждае, за да работи. Разбира се и от това да е инсталиран на желаните устройства.


Създателите на програмата планират да я предложат на програмистите на приложения за мобилни устройства. Основната им идея е, че така могат да се създадат множество интерактивни програми.


Потребителите ще могат да събират устройствата си и да правят дълги виртуални пиана, да играят на интерактивни игри или просто да се забавляват с други оригинални идеи на програмистите.


Самите създатели на Pinch също работят и по подобни приложения на разработката си.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK