YouTube намалява броя на спонсорираните канали за оригинално съдържание

YouTube ще държи на все по-голямото качество на видео клиповете, които спонсорира.

© Reuters

YouTube ще държи на все по-голямото качество на видео клиповете, които спонсорира.YouTube ще преустанови финансирането на поне 60% от 160-те канала, които спонсорира. Решението е част от желанието на видеопортала да увеличи качеството на ексклузивно създаваното съдържание, съобщава онлайн изданието AllThings D.


Преди около година YouTube обяви, че ще инвестира $200 млн. в спонсориране на канали, които да създават оригинално съдържание за видеопортала. Така сайтът на Google се надяваше да привлече още повече потребители и да се конкурира с останалите видеопортали и източници на онлайн видео.


Изглежда, че интернет гигантът не е доволен от резултатите. Той ще започне подробен преглед на всеки един от 160-те канала, които участват в проекта.
Договорите на около 60% от тях няма да бъдат подновени. Въпреки това обаче YouTube ще продължи да прибира 100% от печалбите, които носят спонсорираните от него клипове.


По този начин ще се компенсират нанесените загуби от неизпълнението на поставените цели, твърди онлайн изданието The Verge. Самите канали ще могат да продължат да създават съдържание, като печалбите от него няма да се взимат от Google.


Каналите, които получат одобрението на Google, ще могат да подпишат нови договори с компанията. Те ще са сходни с досегашните, където създателите на съдържание ще могат да получат авансово до $5 млн., за да създават видеоклипове. Те ще бъдат предлагани само в YouTube за минимум година, припомня AllThings D.


Основните критерии ще са за генерирано време на гледане и разходи. Главната цел на YouTube е да помага на каналите, чието съдържание привлича и задържа потребителите, за да може да монетизира този трафик с реклами.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK