Google е почти готов с iOS приложението си за карти и навигация

Компанията вече е завършила основната част от работата и е в процес на последни корекции и подобрения по Google Maps за iOS.

Познатите карти на Google ще могат да се завърнат в iOS, само ако Apple одобри приложението на интернет гиганта.

© Reuters

Познатите карти на Google ще могат да се завърнат в iOS, само ако Apple одобри приложението на интернет гиганта.Google е във финалната фаза на работата по своето Google Maps приложение за iOS платформата на Apple. Компанията вече дори е започнала тестове на програмата с външни лица, твърди онлайн изданието на The Wall Street Journal.


Интернет гигантът разработва версия на Google Maps за iOS след като Apple се отказа от платформата за новата серсия на мобилната си операционна система, която излезе през септември т.г. Мотивите на Apple бяха, че компанията иска да направи своя, по-добра услуга.


Резултатите обаче далеч не оправдаха очакванията на потребителите. В крайна сметка те бяха доста недоволни и засипаха форумите с оплаквания и подигравки.
От интернет гиганта не се забавиха и веднага започнаха работа по самостоятелно приложение на Google Maps. Това породи множество спекулации, че Apple може да не одобри апликацията умишлено, защото ще се конкурира с нейната разработка.


Представител на Apple отказва официален коментар по темата с аргумента, че компанията не коментира приложения, които не са били качени в системата за одобрение.


"Ние вярваме, че Google Maps е най-подробната, точна и лесна за използване навигация в света. Нашата цел е да я направим достъпна за всеки, който иска да я използва, независимо от устройството, браузъра или операционната система", казва говорител на Google пред изданието.


Настроенията в лагера на интернет гиганта обаче остават смесени. Според източници на The Wall Street Journal, все повече служители на Google очакват Apple да се откаже и от търсачката на компанията, в опит да насочи потребителите към гласовия си асистент Siri. Така двете компании ще се дистанцират още повече и ще засилят конкуренцията си в още една сфера.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK