Първите собственици на Windows Phone 8 смартфони се оплакват от сходни проблеми

Първите собственици на Windows Phone 8 смартфони се оплакват от сходни проблеми

© ReutersЗачестяват оплакванията от собствениците на първите Windows Phone 8 телефони - HTC 8X и Nokia Lumia 920, съобщава онлайн изданието The Verge. Най-често споменаваните проблеми са чести рестартирания на устройствата и твърде кратък живот на батерията.


Потребителите използват главно форумите, за да споделят за проблемите си и да търсят решения. Оплакванията им достигнаха и до официалните форуми на Microsoft и Nokia, където броят на потребителите, които съобщават за сходни дефекти, постепенно се увеличава.


Проблемите на HTC 8X са свързани главно с чести рестартирания на устройството. Обикновено те се случват, когато то не се използва, но някои потребители съобщават и за рестартирания по време на набиране на телефонен номер. Рестартиранията изглеждат произволни без ясен времеви период или видима причина.
Междувременно собствениците на Nokia Lumia 920 също се оплакват от произволно рестартиране на апаратите си, но и от често "забиване" на устройството по време на използване и кратък живот на батерията. Някои потребители дори споделят, че форматиране на смартфона с надеждата да оправи софтуерния бъг е довело до пълното му блокиране.


За момента няма официален коментар от Nokia за проблема, но потребителите, които са подали сигнал до нея, споделят, че компанията веднага е подменила дефектните устройства. Все още няма коментар и от страна на Microsoft.


Сходните проблеми на двете устройства насочват към тяхната обща софтуерна платформа Windows Phone 8 като евентуална причина за проблемите им. Потребителите, чиито смартфони са били сменени, споделят, че новите им устройства се държат значително по-добре.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK