Облак в стаята - истински и с Wifi

Облак в стаята - истински и с Wifi

© thenebulaproject.comЗасега е само концепция, нуждаеща се от усъвършенстване. Но и това, което показа швейцарското дизайнерско студио Micasa Lab, обещава нови хоризонти за интериорния дизайн.


Става дума за облак в стаята. Или на стълбите. А защо не и в офиса?


При това свързан с прогнозата за времето на личния смартфон.
Облак в стаята - истински и с Wifi

© thenebulaproject.com


Представете си, че се събуждате под облак и златистият му цвят ви показва, че днес времето ще е слънчево. Или пък тревожно-червеният му цвят ви предупреждава, че ще има буря.


Освен това можете да сте спокойни, че дори да е оловносив, от него няма да завали.


Nebula 12 (Мъглявина 12) е представен като "лампа, която вкарва времето в дома ви". Според други това е особен начин за визуализиране на прогнозата за времето.Дизайнерите от Micasa Lab са използвали за тази своеобразна метеостанция процес от взаимодействието между гореща вода и течен азот, от който се получава "жив облак", какъвто може би сте виждали в училище в лабораторията по химия.


За да се върти облакът около окачената на тавана лампа, в нея е вградено всмукващо устройство. Той не позволява на парата да се разнася из помещението и я задържа в радиус около 60 см от високото 50 см тяло.


Едно зареждане е достатъчно устройството да работи 72 часа.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK