Най-дискутираните теми в Twitter през 2012 г.

Тази снимка, която американският президент Барак Обама публикува след избирането си за втори мандат, стана най-популярният туит в историята на Twitter

© @BarackObama, Twitter

Тази снимка, която американският президент Барак Обама публикува след избирането си за втори мандат, стана най-популярният туит в историята на TwitterМакар и 2012 г. все още да не е приключила напълно, микроблогът Twitter реши, че е време да публикува своите официални статистики. Те показват какво е вълнувало потребителите през изминалите (почти) 12 месеца.


Най-дискутираната тема в Twitter през 2012 г. са Олимпийските игри в Лондон. През 16-те дни на игрите са генерирани общо 150 млн. туита по темата. Най-доброто постижение е по време на изпълнението на Spice Girls от церемонията по закриването на игрите. Тогава са били генерирани над 116 хил. публикации в минута.


Триумфът на Юсеин Болт в спринта на 200 метра е най-дискутираното спортно събитие от Олимпиадата с 80 хил. туита в минута. Болт е и най-коментираният атлет в Twitter.
Абсолютният рекорд по най-много туитове в минута се пада на финала на Евро 2012. Когато Испания побеждава Италия, броят на публикациите достига 267 200 в минута.


Публикацията на Барак Обама веднага след спечелването на втори президентски мандат пък е най-широко разпространяваният туит. Той е бил споделен от над 810 000 души, което го прави най-популярният в цялата история на микроблога.


Тази година Twitter успя да постигне и една от целите си да бъде източник на новини, а не само средство за споделянето им. Микроблогът бе използван от множество компании и известни личности, които споделяха информация от събития и интервюта.


NASA публикуваше първите снимки, изпратени от марсохода "Curiousity" именно в профила си в Twitter. Холивудският режисьор Джеймс Камерън пък изпрати туит от дъното на Марианската падина в Тихия океан: "Точно пристигнах на най-дълбоката точка на океана. Да стигнеш дъното, никога не е било толкова добро усещане. Нямам търпение да споделя какво виждам", написа той.


Една от популярните функции на Twitter са неговите тенденции. Това са темите, които вълнуват най-голям брой потребители във всеки един момент. Най-дискутираната тема в технологичен аспект е мобилният оператор AT&T, следван от iPhone и Instagram.


Най-дискутираната музикална тема пък е Рик Рос, следван от хип-хопа като цяло. Филмът, привлякъл най-голямо внимание, е "Мисли като мъж".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK