Нова триизмерна технология имитира холограмни изображения

Нова триизмерна технология имитира холограмни изображения

© zSpaceМакар и холограмите все още да са далеч от практическото си приложение в ежедневието, компаниите и компютърните инженери не спират да търсят начини да ги превърнат в реалност. Една от поредните разработи е дело на компанията zSpace.


Идеята на zSpace е доста оригинална и се възползва от съществуващите вече технологии за триизмерните изображения. Специалният дисплей на компанията използва модифициран софтуер и камера, за да позволява на 3D обектите не само да "излизат" от рамките на екрана, но и да могат да се въртят и "разглеждат" от всички страни, съобщава онлайн изданието Technology Review.


Дисплеят разполага с вградена камера, която следи погледа, движението на главата и ръцете на потребителя. Човекът ще си служи със специални 3D очила и допълнителна показалка, с която ще може да контролира и взаимодейства с обектите.
Компанията е кръстила технологията си Virtual Holographic 3-D. При нейното използване обектите сякаш се носят във въздуха и може да ги местите и манипулирате както намерите за добре.


В сайта на компанията е представено демо видео, на което потребителят разглежда различни елементи от всички страни, подрежда ги на удобни за него места във въздуха или ги сглобява в един цял предмет.


Дисплеят на zSpace се продава срещу близо $4000. Софтуерните инженери, които искат да разработват приложения за устройството, могат да се сдобият с него срещу $1500.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK