Ким Дотком: Пиратството може да спре, ако спазвате пет съвета

Ким Дотком по време на разглеждане на делото му в Нова Зеландия.

© Reuters Tv

Ким Дотком по време на разглеждане на делото му в Нова Зеландия.Създателят на най-популярната услуга за споделяне на файлове MegaUpload Ким Дотком публикува свои препоръки към създателите на мултимедийно съдържание. Чрез тях той им предлага как да се преборят със световното разпространение на пиратски копия на техните творби.


Публикуваните в личния Twitter профил на Дотком съвети са съвсем прости. "Създавайте страхотно съдържание", гласи първата препоръка на основателя на спрения вече хостинг.


"Направете това съдържание суперлесно за купуване", казва Дотком във втората си препоръка. "Пуснете съдържанието в целия свят в един ден", продължава той.
"Дайте му разумна цена" и "Уверете се, че работи на всяко устройство" са последните два съвета на Дотком. Въпреки това той не очаква, че индустрията ще го послуша, и продължава с плановете си да пусне наследник на MegaUpload.


Новата хостинг услуга ще се казва Mega и се очаква да бъде представена официално по-късно този месец. За разлика от MegaUpload Mega ще криптира файловете на потребителите и само този, който разполага с паролата за декриптиране, ще може да го използва.


Хостингът отново няма да поставя ограничения пред потребителите за това какво съдържание качват. Изрично ще е посочено обаче, че всеки сам ще носи отговорността за файловете, които съхранява на сървърите на Mega.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK