3D принтер създава скулптури от детски рисунки

3D принтер създава скулптури от детски рисунки

© Crayon CreaturesЗа немалко детски рисунки окачването им на стената не е достатъчно призвание. Компанията Crayon Creatures изглежда е на подобно мнение, защото е създала процес, чрез който може да направи реални скулптури на нарисуваните от децата предмети и животни с помощта на 3D принтер, съобщава в. Guardian.


Компанията се нуждае само от снимка на рисунката или неин оригинал. Тя сканира нарисуваното и го превръща в триизмерен виртуален модел. Той се оформя и пресъздава максимално близо до картинката.


Готовият модел се изпраща на компанията Shapeways, която го материализира чрез 3D принтер. Той използва специална смес от гипс, пигмент и лепило, чрез която създава обектите. При това в реалните цветове, каквито са били на самата рисунка.
Макар и да се стараят да правят скулптурите максимално близки до картинките, от компанията признават, че понякога се налагат промени. Твърде тънки ръце например биха се счупили много лесно или изобщо не биха могли да бъдат изработени.


Поражда се и друг неочакван проблем. Често децата приемат статуетките за играчки, макар че те далеч не са подходящи за игра.


От компанията прогнозират, че скоро ще има достатъчно добър софтуер, който ще позволи на децата сами да създават 3D модели, които след това да се принтират. При това не само като статуетки, но и като функциониращи предмети.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK