Qualcomm създаде универсален LTE модем за употреба в целия свят

Qualcomm създаде универсален LTE модем за употреба в целия свят

© Flickr (CC) BytemarksQualcomm обяви, че е създала универсален LTE модем, който ще може да се свързва с всички версии на четвъртото поколение мобилни мрежи.


Чипът разполага и с множество други подобрения, които според компанията ще намалят консумацията на енергия и ще позволят създаването на смартфони с още по-интересен дизайн.


Модемът ще е известен с името RF360. Той поддържа всички версии на LTE, които са около 40, както и 3G, GSM, EDGE. Практически той ще е универсално решение и ще елиминира необходимостта от създаването на различни версии на един смартфон за отделните региони.
RF360 ще разполага с вградени усилвател, тунер и няколко други функции. Така той ще е по-чувствителен и ще има по-добро приемане на сигнала. Освен това ще позволи използването на по-малки антени и ще намали влиянието им от други обекти.


Чипът ще бъде готов за производителите на смартфони през втората половина на т.г.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK