Ново мобилно приложение ще се опита да се пребори с мързела

Ново мобилно приложение ще се опита да се пребори с мързела

© Flickr (CC) / SanShootМързелът е голям проблем за мнозина. За някои той е доста сериозен и дори влияе на работоспособността и личния им живот.


Новото мобилно приложение Carrot ще се опита да помогне на всеки, който иска да се пребори с мързела и постоянното отлагане на иначе важни задачи. Той ще цели повишаването на желанието за действие не чрез мотивационни речи, а чрез забавления, съобщава онлайн изданието Mashable.


Потребителят ще си прави списък със задачи, които иска да изпълни в определен срок. Carrot ще следи за спазването на графика и ще влошава "настроението" си, ако потребителят не е коректен.
Когато приложението е "доволно", то ще сияе в синьо и ще предлага награди като комплименти, шеги, виртуални подаръци и други подобни забавления. Когато приложението се ядоса, то ще се оцветява в червено и по думите на създателите му "не искате да ядосвате Carrot".


То ще започне да ви прави забележки, че от няколко часа не сте свършили нищо. След това предстоят и наказания, но създателите на програмата не споделят какви са те. То разполага и със система за анализиране на въведените задачи, за да разбира дали те са реални, или въведени просто като опит да се трупа положителен рейтинг.


Приложението е налично за iOS устройства. То вече може да се изтегли от App Store срещу 99 цента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK