Български проект за автоматично организиране на снимки набира финансиране в интернет

Български проект за автоматично организиране на снимки набира финансиране в интернет

© ImaggaПроектът AutoTag.me на българската компания Imagga започва кампания за набиране на финанси чрез инкубатора за идеи IndieGogo. Платформата на компанията анализира снимките и след това предлага съответните "тагове" за тях напълно автоматично.


Системата сама разпознава характеристиките на снимките чрез анализ на базата на растерното им съдържание. Услугата е онлайн базирана, като снимките се появяват в удобен интерфейс, който показва предлаганите тагове в отделни категории.


Платформата вече има работеща версия, като предстои добавянето на поддръжка на снимки от Dropbox, Instagram и други подобни услуги. Сред плановете на компанията са създаване на версии и за мобилни устройства.
Освен това от Imagga искат да разработят и API, което да позволи интегрирането на AutoTag.me в други услуги и приложения. Предстои и оптимизиране на алгоритмите и подобряване на технологията за разпознаване на обекти. Самата услуга ще има безплатна и платена версия, като разликата ще е в броя снимки, които може да се обработват ежемесечно.


Екипът на компанията в момента се състои от седем души. Той се нуждае от $94 хил. финансиране, като кампанията за набиране на средства още е в своето начало. В нея могат да участват потребители от целия свят.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK