Нова компания разработва първия по рода си домашен 3D скенер

Нова компания разработва първия по рода си домашен 3D скенер

© MatterformТриизмерните скенери може да са много практични за мнозина. Този тип устройства обаче са много скъпи, а често и сложни за работа.


Новата разработка на компанията Matterform може да промени това възприятие. Тя е в процес на приключване на работата по своя 3D скенер Photon. Той ще е първото по рода си подобно устройство за домашни потребители.


Photon е компактен, като може да се постави на бюрото и да се разгъне. Обектът, който трябва да се сканира, се поставя на специалната поставка, софтуерът на компютъра се активира и сканирането започва.
В зависимост от компютъра превръщането на един предмет във виртуален 3D обект отнема минимум 3 минути. Най-големите предмети може да са с размери 190х190х250мм, като, разбира се, за тях ще е необходимо повече време.


Готовият 3D модел може да се използва в програми за триизмерна анимация веднага. Друго възможно приложение е от него да се създадат други подобни предмети с помощта на 3D принтер.


Matterform вече са набрали необходимото за проекта си финансиране чрез помощта на инкубатора Indiegogo. Въпреки това кампанията продължава, като до нейния край има близо месец.


През това време желаещите да се сдобият с Photon могат да го направят на преференциална цена от $399.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK