3Doodler е първата в света 3D принтираща писалка (видео)

3Doodler е първата в света 3D принтираща писалка (видео)

© WobbleWorksУстройствата за триизмерно принтиране стават все по-малки и оригинални. Едно от най-интересните е 3Doodler, което наскоро събра рекордно финансиране в инкубатора за идеи Kickstarter.


Създателите на джаджата се нуждаеха от $30 хил. финансиране, за да започнат нейното производство. Вместо това обаче за периода на кампанията те успяха да наберат впечатляващите $2.34 млн.


По този начин бъдещето на 3Doodler е гарантирано. А самата писалка наистина е доста оригинална.
Тя използва стандартната за повечето 3D принтери ABS пластмаса вместо мастило. При натискането на бутона материалът започва да излиза на тънка ивица и може да бъде "сглобяван" във всякакви форми според желанието на потребителя.


3Doodler може да "рисува" във въздуха и да създава предметите пред очите на човека. Те могат да се съставят и на предварително избрана повърхност.


Освен това компанията създател WobbleWorks ще предлага безплатни шаблони за най-различни предмети. Така всеки ще може да "нарисува" отделните елементи и след това да ги съедини отново с помощта на писалката.


Създателите на джаджата ще отворят и форум, в който всеки ще може да споделя своите разработки и шаблони или да помага в създаването на нови проекти. Очаква се първите бройки на джаджата да започнат да се доставят в края на годината. Цената й все още не е определена, но се очаква да е в рамките на $100.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK