RigidBot 3D ще се опита да направи триизмерното принтиране достъпно за всеки

RigidBot 3D ще се опита да направи триизмерното принтиране достъпно за всеки

© Invent-A-PartТриизмерните принтери имат потенциал да позволят на всеки да създава огромно разнообразие от предмети. Цените на тези устройства обаче се измерват в хиляди долари и са практически недостъпни за повечето хора.


Постепенно започват да се появяват значително по-евтини 3D принтери, които се стремят да популяризират технологията. Техните по-ниски цени обаче обикновено са компенсирани от по-ниско качество или просто са трудни за работа.


Компанията Invent-A-Part ще направи нов опит да промени това със своя триизмерен принтер RigidBot 3D. Той е създаден с идеята да се предлага на ниска цена и да е максимално лесен за ежедневна употреба.
RigidBot 3D ще се предлага в множество версии. Някои от тях ще са напълно готови и сглобени, докато други ще се продават на части и ще могат да се сглобяват от притежателя им. Освен това повечето елементи са заменяеми и така принтерът може да бъде уголемяван при необходимост от създаване на по-големи обекти.


Той използва стандартните PLA нишки за градивен материал. Сред допълнителните възможности е добавянето на LCD/SD модул, който ще позволи копирането на файловете с данните за предмета на SD карта и така ще може да се принтира, без да има необходимост от връзка с компютър.


Основната версия на RigidBot 3D ще струва $499, като в момента компанията набира финансиране чрез инкубатора Kickstarter. Тези, които се включат в кампанията, ще могат да се сдобият с принтера и за по-малка сума.


С устройството ще могат да се принтират най-различни обекти. Неговите създатели допълват, че то ще може да работи както с персонално създадени разработки, така и с файлове, които се разпространяват в интернет сайтовете като www.thingiverse.com.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK