Windows 8.1 вероятно ще върне познатия Start бутон

Познатият Start бутон най-вероятно просто ще води до новия интерфейс.

© Reuters

Познатият Start бутон най-вероятно просто ще води до новия интерфейс.Една от най-големите промени в традиционния интерфейс на Windows 8 бе премахването на Start бутона. Това бе посрещнато с голямо недоволство от страна на повечето потребители.


Изглежда, Microsoft ще се вслуша в критиките на хората и планира да възстанови класическия Start бутон в традиционния интерфейс на Windows. Това ще стане още в обновлението на операционната система, Windows 8.1, което се очаква след няколко месеца, съобщава онлайн изданието The Verge.


Това обаче не означава и завръщане на класическото Start меню. Софтуерният гигант планира новият-стар бутон да е просто по-лесен и бърз начин за отваряне на новия, оптимизиран за сензорни устройства, интерфейс.
Така потребителите, които искат и класическото Start меню, ще трябва да продължат да използват допълнителните приложения, които дават известна негова симулация. Сред тях са Start8, Classic Shell, Pokki, Start Menu 8, Windows 8 Start Button и много други.


Сред останалите новости в Windows 8.1 ще е и възможност за стартиране на операционната система директно в класическия интерфейс. Сега всяко ново пускане на Windows 8 води първо до новия стартов екран, от който потребителите трябва да избират стария десктоп.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK