Играта Candy Crush докарва на създателите си над 633 хил. долара приходи на ден

Играта Candy Crush докарва на създателите си над 633 хил. долара приходи на ден

© KingКомпанията King, отговорна за Candy Crush Saga, една от най-популярните интернет игри за момента, обяви печалба от 633 хил. долара на ден, съобщава онлайн изданието Huffington Post. Всичко това се дължи единствено на неочаквания успех на интернет играта.


Candy Crush Saga e привлякла над 45 млн. потребители, които влизат в играта около 600 млн. пъти на ден. Приложението към момента държи рекорда за най-теглена игра за Android и Apple устройства, както и за мобилна апликация с най-големи приходи. Тя има и версия за Facebook. Прогонозите са King да реализира над 230 млн. долара приходи от Candy Crush тази година.


Играта има прост, но изключително пристрастяващ геймплей. Целта на геймърите е да подредят 3 цветни блокчета от един и същ вид в решетка, пълна с разноцветни бонбонени изделия. Подредените блокчета изчезват и се заместват с нови. Играе се до достигането на определен праг на точки, след което се продължава към следващото ниво.
Благодарение на простата система на приложението броят на нивата е практически безкраен. С преминаването им играчът е възнаграждаван регулярно с всевъзможни награди и трофеи. По този начин се създава постоянен кръг от предизвикателство и възнаграждения, който е главнaта причина играта да е толкова пристрастяваща.


Candy Crush използва все по-популярния freemium бизнес модел за видеоигри. Самата игра е безплатна, но включва опция за микротранзакции от порядъка на 1 или 2 долара, които помагат да се напредне по-бързо в нивата. Срещу парите си играчите получават бонуси като повече ходове по време на игра или допълнителни животи. Според King 70% от играчите не използват платените опции в Candy Crush. Компанията разчита на останалите 30%, за да достигне това ниво на приходи.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK