iOS 7 ще позволи на потребителите да виждат каква информация се събира за тях

iOS 7 ще позволи на потребителите да виждат каква информация се събира за тях

© AppleТемата за това колко следени са потребителите от своите смартфони и техните приложения, винаги остава отворена. Apple ще се опита да внесе малко повече яснота в това колко знаят приложенията за своите потребители, съобщава онлайн изданието BuzzFeed.


Компанията от Купертино ще направи това с новата версия на мобилната платформа iOS. Нейното седмо поколение, което се очаква в началото на есента, ще има функция за изобразяване на генерираната до дадения момент информация за местоположението на потребителя.


Казано по-просто, всеки ще има възможност да отвори картата и да види къде и кога iOS 7 или някое друго приложение е записало неговото местоположение. Първоначалните тестове обаче показват и известни неточности в локализацията на потребителите.
Често в списъка се добавя най-близкото по-известно място. Така например ако вашият офис се намира срещу министерство, по-вероятно е приложенията да сметнат, че посещавате институцията и да запишат нея в списъка. Въпреки това, функцията ще е полезна от гледна точка да се придобие представа за това доколко компаниите следят потребителите си.


Новата възможност на iOS 7 ще е налична за всеки потребител, който е активирал и разрешил на платформата да използва т.нар. локализационни услуги. Нейната първа версия вече е налична в поредната бета на операционната система, която е достъпна да програмистите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK