AIO Robotics подготвя представянето на първата в света 3D мултифункционална копирна машина

AIO Robotics подготвя представянето на първата в света 3D мултифункционална копирна машина

© AIO RoboticsТриизмерните принтери бавно, но упорито навлизат в ежедневието ни. За момента обаче те са полезни най-вече на хората, които обичат украшенията или се нуждаят от тях за специфична работа.


Компанията AIO Robotics обещава друго, много по-разнообразно и интересно бъдеще за 3D принтерите. На 4-ти септември тя ще започне официалната кампания по набиране на финансиране за своя нов проект - универсалната 3D копирна машина Zeus, съобщава онлайн изданието GigaOm.


Zeus ще може да сканира, копира, принтира и изпраща информация за принтиране на 3D обекти. Притежателите на машината ще могат да създват копия на обекти или пък само да ги сканират и обработват чрез специален софтуер след това. А пък защо не просто да изпратят сканирания и готов за триизмерно принтиране обект на приятели на другия край на света. При това има дори функция за факс.
Машината няма да се нуждае от компютър. Тя си има вграден такъв и може да се управлява напълно пълноценно само от него. На разположение са 4 основни бутона - сканиране, принтиране, копиране и факс. Всичко останало се извършва автоматично от устройството.


От AIO Robotics са уверени в успешното набиране на финансиране за машината си. Компанията не уточнява конкретна цена на устройството, но твърди, че тя ще е по-ниска от закупуването на триизмерния принетер MakerBot Replicator 3D и скенера Digitizer, които ще са необходими, за да се постигне същия ефект, като със Zeus.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK