Amazon тества собствена безжична мрежа

Amazon тества собствена безжична мрежа

© ReutersAmazon е провела тестове на собствена безжична мрежа. Нейната функция е само за интернет достъп, съобщава агенция Bloomberg.


Целта на компанията е да даде по-голяма свобода на потребителите, които притежават нейните хардуерни устройства. Това ще позволи на Amazon да представя по-пълни и разнообразни услуги, с които се надява да привлече още повече клиенти.


Безжичната мрежа е използвала честоти на компанията Globalstar, разкриват източниците на агенцията. Компанията специализира в сателитни комуникации, но през миналата година е поискала одобрение от регулаторите да конвертира около 80% от честотите си за наземно разпръскване.
Globalstar е провела свои независими тестове, които са показали, че интернет достъп чрез нейните честоти може да предостави по-големи скорости и да поема повече трафик и натоварване, отколкото традиционните публични WiFi мрежи. Очаква се регулаторите да вземат решение в рамките на следващите девет месеца.


Въпреки това остава неясно дали Amazon ще е сред първите клиенти на Globalstar, ако получи разшрение за подобна дейност. Източниците на Bloomberg не могат да разкрият дали намеренията на онлайн хипермаркета са сериозни или просто изпробва различни технологии.


Говорителите на Amazon пък отказват коментар по темата. Това е редовна практика на представителите на компанията, които обикновено коментират най-вече официални прес съобщения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK