Skype разработва софтуер за 3D видео разговори

Skype разработва софтуер за 3D видео разговори

© ReutersSkype разработва технология за 3D видео разговори. Проектът се развива от няколко месеца, потвърждава Марк Жилет, корпоративен вицепрезидент на Skype, пред Би Би Си.


Той споделя, че са провеждани тестове в лабораторни условия за приложимостта на подобна функция. От гледна точка на екрани, които да пресъздават триизмерните изображения, всичко е наред, но устройствата, които заснемат подобно съдържание, все още не са много добри, споделя Жилет.


"Трябва да добавим няколко камери към компютъра ви, да ги настроим правилно и да ги насочим в подходящите ъгли. Направили сме го в лабораторията и гледаме към екосистемата от устройства и техните способности, за да вземем решение дали да изведем технологията на пазара", допълва той.
Основният проблем е спадът на интерес към 3D устройствата от страна на потребителите. Спортният канал ESPN наскоро обяви, че ще преустанови излъчването на своя 3D канал. Същото ще направи и Би Би Си през ноември т.г.


Според Жилет интересът към триизмерното видео ще се завърне, когато са готови екраните, които могат да предават подобно съдържание без необходимост от използването на допълнителни очила или аксесоари. Той обаче смята, че ще минат още "няколко години", преди това да се случи, и същевременно ще трябва да се подобрят и камерите, които могат да заснемат подобно видео.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK