USB усилвателят за слушалки GEEK предлага професионално качество от лаптопи

USB усилвателят за слушалки GEEK предлага професионално качество от лаптопи

© Light HarmonicСлушането на музика от лаптоп в повечето случаи за съжаление не предоставя оптимално качество на звука. Компанията Light Harmonic е намерила интересно решение - своя портативен USB усилвател GEEK.


Той просто трябва да бъде свързан с компютъра посредством USB и не се нуждае от допълнителен софтуер. Слушалките пък се свързват с GEEK и "магията", както неговите създатели казват, започва да се случва.


GEEK преконвертира дигиталните сигнали и разполага с поддръжка на HD аудио. От компанията твърдят, че устройството поддържа всеки аудиоформат в момента и няма да има проблеми и с бъдещи разновидности.
Усилвателят е 10 пъти по-мощен от типичния еквивалент, който се използва в повечето преносими компютри, казва Гавин Фиш един от инженерите зад проекта. Освен това се запазва и качеството на звука и няма т.нар. изкривявания.


GEEK разполага и с технология, която симулира начина, по който човешките уши слушат. В класическия стереозвук лявото ухо чува всичко от лявата колона и части от дясната. Дясното ухо пък чува всичко от дясната колона и части от лявата. Когато използваме слушалки, това не става, а всяко ухо чува само неговия съответен източни, което според Light Harmonic, нарушава усещането за натурален звук. GEEK симулира естественото разпространение на звука, казва Фиш.


Плановете на компанията са да започне с доставките през януари 2014 г. GEEK ще има три версии с различна мощност. Топ версията Super-Duper KEEK ще има мощност 1000mW и ще струва $299.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK