Смартфонът на Amazon ще симулира триизмерни изображения без необходимост от специални очила

Boxes from Amazon.com are pictured on the porch of a house in Golden, Colorado in this July 23, 2008 file picture. To match Special Report TAX-AMAZON/ REUTERS/Rick Wilking/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)

© Rick Wilking, Reuters

Boxes from Amazon.com are pictured on the porch of a house in Golden, Colorado in this July 23, 2008 file picture. To match Special Report TAX-AMAZON/ REUTERS/Rick Wilking/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)Макар и наскоро Amazon официално да отрече, че няма планове да представи свой смартфон в близко бъдеще, работата по устройството продължава с пълна сила. Project B, както е кодовото име на телефона, ще разполага с доста интересни възможности, съобщава The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в компанията на Джеф Безос.


Смартфонът ще е оборудван с четири камери във всеки от краищата на корпуса. Те ще следят движението на очите и главата и ще използват данните, за да помагат на операционната система да симулира триизмерни изображения. Софтуерът умишлено няма да използва сензорите на устройството, защото когато се използват камери, може по-точно да се преценява ъгълът на наблюдение на потребителя, което ще позволи по-прецизно пресъздаване на 3D обектите.


Компанията дори тества допълнителен софтуер, който разпознава лицето на потребителя и игнорира останалите хора около него. По този начин картината ще се съобразява с него и няма да се създават 3D симулации за човека до него в автобуса например.
Разработва се и допълнителна услуга, която ще позволява снимането на обект с камерата на телефона, който след това се разпознава в каталога на Amazon и може да бъде закупен. Тази функция обаче все още е в стадий на разработка и не е сигурно, че ще се появи от самото начало.


Според информация на специализирания блог TechCrunch Project B всъщност включва два смартфона. Освен описания по-горе флагман, компанията разработва и евтин телефон с базов софтуер, който ще следва филофията на таблетите Kindle Fire. Устройството ще използва и собствената платформа Fire OS на Amazon, която е базирана на Android. Все още не е взето решение дали и флагманът да разчита на Fire OS или на "пълнокръвен" Android.


Според изданието двата смартфона са се превърнали в приоритет за Amazon и компанията дори е увеличила екипите, които работят по тях, за сметка на други хардуерни проекти. Източниците на Bloomberg твърдят, че двете устройства са само част от по-голяма стратегия на компанията, която включва разработка на различен хардуер. Сред тях попадат още телевизионен приемник и устройство за стрийминг на музика.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK