Програмист получи $100 хил. за открит проблем със сигурността на Windows 8.1

Програмист получи $100 хил. за открит проблем със сигурността на Windows 8.1

© Shannon Stapleton, ReutersСофтуерният специалист Джеймс Форшоу е получил награда в размер на $100 хил. от Microsoft, съобщи компанията. Форшоу е открил необикновен начин за заобикаляне на защитите на Windows 8.1, който е заслужил пълната награда, която софтуерният гигант дава.


Разбира се, Microsoft не разкрива подробности за проблема. Компанията обаче споделя, че откритието на Форшоу й позволява да развие защита против цял клас атаки и ще ограничи възможностите на хакерите за злоупотреби дори и при успешно преодоляване на системите за сигурност.


Форшоу и преди е откривал проблеми в сигурността на продукти на Microsoft. Той е получил и близо $10 хил. награда от компанията за открит от него пропуск в Internet Explorer 11 Preview.


Софтуерният гигат съобщава, че ще продължи да награждава програмисти, които са открили слабост в защитите на нейни продукти. Размерът на наградите варира според степента на важност на откритието, като максималният размер е $100 хил.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK