Компанията QSAlpha започва производството на смартфон, който не може да бъде хакнат

Компанията QSAlpha започва производството на смартфон, който не може да бъде хакнат

© QSAlphaКомпанията QSAlpha обяви, че започва серийното производство на своя смартфон Quasar IV. Тя твърди, че устройството разполага с възможно най-сигурния софтуер и хакването му е почти невъзможно.


Quasar IV ще започне да се доставя през втората половина на 2014 г. Операционната система на смартфона е базирана на Android, но е надградена с криптираща система и технологията Quatrix.


QSAlpha определя устройството като "шифърфон". Системата Quatrix автоматично потвърждава самоличността на другите притежатели на Quasar IV телефони преди да изпрати информацията. Всеки потребител има уникален свой ключ за идентификация, който е криптиран в чип на телефона. Без него достъпът до устройството е невъзможен.
Компанията е разработила и софтуерен пакет, който ще позволи на програмистите да създават съвместими с платформата приложения, които също да могат да се възползват от нейните системи за сигурност. Макар и пълният потенциал на защита на Quasar IV да се проявява при комуникация между него и друг Quasar IV, създателите му твърдят, че се осигурява и достатъчно защита на данните и при свързване с други устройства.


Телефонът разполага с 4-ядрен процесор, 3GB оперативна памет и 64GB илк 128GB криптирано място за съхранение на файлове. Освен това компанията ще предоставя и 128GB в криптирана облачна услуга. Устройството ще разполага с LTE, 3G, GSM, GPS, WiFi, NFC модули и ще е насочен към бизнеса и потребителите, които държат на сигурността на информацията си.


Quasar IV ще е смартфон от най-висок клас. Той ще разполага с двойна 13 MP камера на задния панел и 8MP сензор на предния. 5-инчовият дисплей ще е с Full HD резолюция. Вградената батерия ще е с капацитет 3300mAh, а металният корпус е и водоустойчив. От компанията споделят, че устройствата ще се произвеждат от "един от най-големите OEM производители на потребителска електроника в света", но уточняват кой е той.


Очаква се устройството да е на пазара най-късно до юни 2014 г. Цената му ще е $855 за версията с 64GB капацитет. Модификацията със 128GB ще е с приблизително $100 по-скъпа.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK