HP ще представи 3D принтер през следващата година

HP ще представи 3D принтер през следващата година

© Thierry Roge, ReutersПрез следващата година HP ще навлезе на пазара на 3D принтерите. Това обяви изпълнителният директор на компанията Мег Уитман по време на конференция в Банкок, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.


"Триизмерното принтиране все още е в ранна фаза на развитието си. Това е голяма възможност за нас и ще се възползваме. Ще имаме предложение най-късно до средата на следващата година", обявява Уитман.


Компанията работи по подобен проект от доста време и отбелязва недостатъците на технологията. Тя ще се опита да ги отстрани в своето предложение. Целта на HP е да създаде принтер, който може да изработва обекти по-евтино и много по-бързо от сегашните устройства.
"Да се принтира една бутилка може да отнеме между 8 и 10 часа. Това е много интересно, но е все едно гледаш топенето на лед", коментира Уитман пред онлайн изданието The Register.


3D принтерът на HP няма да се продава на крайни потребители. Вместо това той ще е насочен към компании, които да се възползват от неговите възможности в бизнеса си. Уитман обаче споделя, че компанията не изключва и възможността принтерът й да се използва и за създаването на "бюра за 3D принтиране", където потребителите могат да занесат необходимите файлове и да си поръчат да им бъде принтиран даден обект.


HP допълва, че не очаква пазарът на 3D принтери да бъде доходоносен бизнес от самото начало. Компанията прогнозира, че ще минат още поне три години преди пазарът да започне с по-бързата си експанзия.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK