Млада компания работи по технология, която да обедини всичките ни устройства в една мрежа

Млада компания работи по технология, която да обедини всичките ни устройства в една мрежа

© The CGC TeamВсе повече хора имат по няколко различни устройства. Обикновено искаме да разполагаме с всички файлове на всяко от тях по всяко време. За съжаление това не е възможно на този етап. Но една млада компания с името The CGC team работи по негово евентуално решение.


Компанията разработва устройството Lima, което променя начина, по който останалата ни техника запазва информация. "С Lima всички ваши устройства работят като група. Те съдържат едни и същи файлове сякаш са едно устройство", коментират създателите на джаджата.


По същество Lima е адаптер, който се свързва с интернет посредством LAN кабел от едната страна и с устройствата чрез USB кабел от другата страна, ако можем да перефразираме една популярна доскоро реклама. Lima автоматично синхронизира цялото съдържание между устройствата си.
То не съхранява данните в отдалечен сървър, а обединява наличното пространство от всички устройства на потребителя в едно. Няма проблем той да си направи и домашен сървър, който да свърже с Lima и да използва на всичките си джаджи. Всеки Lima адаптер поддържа и връзка с до 8 външни твърди дискове, като чрез допълнителния софтуер обединява и техния капацитет в едно. Така практически смартфон със 16GB собствена памет може  да разполага с файлове с общ размер няколко терабайта, като единственото условие е да е налична връзка с интернет.


За дните, когато ще пътуваме до място без достъп до мрежата, можем да изберем кои файлове искаме да са достъпни и офлайн на съответното устройство. От компанията дори твърдят, че са разработили нова технология, която значително ускорява трансфера на данни и няколко хиляди снимки могат да бъдат изпратени за секунда.


Разбира се, доколко това е вярно, ще може да се проведи едва, след като Lima излезе в продажба. Това се очаква да се случи през пролетта на следващата година. Цената на една Lima ще е около $150. Потребителите ще могат да свързват и повече от една Lima в своите мрежи. Това ще увеличи скоростта на трансфер на данни между устройствата им и ще повиши тяхната сигурност, твърдят от компанията.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK