Служители на Google разкриват най-неприятните моменти от работата си

Служители на Google разкриват най-неприятните моменти от работата си

© Christian Hartmann, ReutersРаботата в Google е мечта на хиляди IT специалисти по целия свят. Напливът от кандидати е огромен и интернет гигантът има възможността да избира сред хора с много впечатляващи възможности, качества и постижения. Да работиш в компанията, която е известна със своите изключително амбициозни планове, обаче има и своите недостатъци.


След като подобна публикация в онлайн форума Quora за служителите на Facebook придоби голяма популярност, вече има такава и за персонала на Google. В нея настоящи и бивши, явни и анонимни служители на компанията от Маунтин вю споделят своите впечатления от работата си за нея и кои са най-неприятните моменти.


Основната част от недоволството на хората е, че са твърде висококвалифицирани за работата, която извършват. Тъй като желаещите да работят в Google са твърде много, компанията избира възможно най-добрите кандидати дори и за най-ниските позиции. Оказва се, че това кара немалко хора да се чувстват недооценени.
Разбира се, повечето публикации са от анонимни потребители. Те споделят, че първите служители на Google се ползват с много по-голямо доверие и предимство при споделяне на идеи и проекти. "Като някой, който беше на временен пост в Google, мога да кажа, че най-лошото е отношението на тези, които работят за истинския Google. Изглежда,си мислят, че всеки, който не работи за истинската компания, е духовно и морално по-нисш от тях", твърди Джеси Радин.


Друг анонимен потребител споделя като проблем твърде голямото себеотдаване на работата. "Екипът, в който работех, беше скучен и стресиращ, защото тяхната работа беше техният живот. Всички около мен работеха много усърдно и извън работно време, дори и през събота и неделя. Това ме караше да се чувствам гузно, тъй като имах истински живот и не можеш да работя по 10 часа всеки ден", коментира вече бившият служител на Google.


Високата квалификация на инженерите води и до трудна комуникация с тях. Служителите коментират, че много инженери се държат арогантно и не приемат чуждо мнение, освен ако то не идва от най-високите етажи на компанията. Огромният брой служители и множеството проекти създават проблеми и за ръководството, което в средните си нива трудно се справя с управлението на толкова много характери и идеи. Основният проблем е, че Google вече е огромна корпорация, но все още се опитва да се държи като стартъп.


Друг анонимен служител на компанията обаче има по-различно виждане на нещата. "Най-лошото на работата в Google е, че най-добрите мозъци на моето поколение мислят само за това как да накарат хората да кликат на реклами."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK