Институции и компании ще обменят познания и практики за повишаване на киберсигурността на форум в София

Миналогодишното издание на конференцията събра над 200 участници.

© Регионален форум по киберпрестъпност

Миналогодишното издание на конференцията събра над 200 участници.Всяка година компаниите от всички сфери на икономиката и индустрията понасят общи загуби в размери на десетки милиарди евро в резултат на киберпрестъпност. Според компанията за антивирусен софтуер Symantec само крайните потребители понасят щети на средна стойност $110 млрд. годишно от киберпрестъпници.


Броят и мащабите на атаките стават все по-големи, а естеството им е все по-развито. Повечето големи компании вече започват да се насочват към нови методи за подобряване на своите защити. Немалка част от тях ще вземат участие и в третия пореден регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа. Той ще се проведе от 11 до 13 ноември т.г. в хотел "Хилтън" в София.


На него участие ще вземат представители на големи компании като Coca-Cola, Microsoft, IBM, HP. Освен това ще присъстват и специалисти от различни сфери като етичния хакер Борис Гончаров, юристът и анализатор на международната правна рамка в областта на IT Ханс Граукс и др.
Участие ще вземат и представители на правоохранителни органи в множество държави от Югоизточна Европа и страните - партньори от Залцбургския форум. Ще присъстват и служители на Европол, Интерпол, SECI/SELEC. Множество български фирми от различни сфери, родни специалисти, прокурори, съдии, неправителствени организации и представители на няколко министерства също ще присъстват.


Тази година основните теми на форума ще са представяне на новите европейски и международни стратегии в областта на разработването на т.нар. Бяла книга за превенция и противодействие на киберпрестъпленията. Освен това ще се продължат и разговорите за изграждане на система за ранно реагиране при кибератаки.


Лекторите и присъстващите ще обменят опити и практики за най-различни решения в областта на информационната сигурност. Форумът се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания, Държавна агенция "Национална сигурност" и българското звено на Задграничния консултативен съвет по сигурността на САЩ. Повече информация за него може да получите на официалния му сайт.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 746 Неутрално

  " Лоша реклама няма " са казали умните хора, но ако ви трябва доказателство за това, какъв по-добър пример oт "компанията за антивирусен софтуер Symantec", в "хотел "Хилтън"", участие ще вземат представители на "големи компании като Coca-Cola, Microsoft, IBM, HP" ....и от статията на автора в Дневник ? В американския шоубизнес се твърди, че няма лоша реклама, стига да не ти сбъркат името. Няма сбъркано име....в статията на Дневник.

 2. 2 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Весело

  Да не ползват Интернет и всичко става тип-топ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах