Компактен аудиоусилвател ще позволи да усещаме звука с тялото си

Компактен аудиоусилвател ще позволи да усещаме звука с тялото си

© WoojerКомпаниите правят най-различни опити да увеличат усещането за реалност, когато играем видео игри или гледаме филми. В повечето случаи разработките им не са особено успешни и различните технологии остават на заден план.


Американската компания Woojer смята да направи нов опит. Тя е в процес на набиране на финансиране за своя едноименен компактен преносим аудио усилвател.


Woojer се закача за дрехите, като паралелно с това свързва слушалките на потребителя с устройството, което използва. Усилвателят се възползва от способността на човешкия мозък да "попълва" недостига на информация, която се генерира от сетивата.
Според изследванията на компанията, мозъкът разпознава звуковите вибрации и като допир, но тъй като са твърде слаби, няма реакция в тялото. Усилвателят ще предоставя необходимата сила на вибрациите и така ще кара мозъка да създава усещане в цялото тяло. Ако се използват два усилвателя едновременно, от компанията твърдят, че "потапянето в случващото на екрана се ще е пълно".


Засега няма как точно да се разбере дали това е така. Устройството все още се разработва и има само няколко действащи прототипа. Ако получи необходимите 100 хил. долара финансиране, компанията ще е готова с първите бройки през април-май 2014 г. Цената на Woojer ще е $99.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK