Google призна, че новата система за коментари в YouTube е довела до увеличаване на спама

Google призна, че новата система за коментари в YouTube е довела до увеличаване на спама

© Fred Prouser, ReutersGoogle обяви, че новата система за коментари във видеопортала YouTube всъщност е довела до увеличаване на спама и рискованите линкове. В официалния блог на YouTube компанията споделя, че е получила множество оплаквания от потребители и притежатели на канали от увеличение на спама в коментарите.


"Въпреки че новата система се справи с множество спам проблеми, които тормозеха YouTube потребителите, тя е въвела и нови възможности за злоупотреби, които някои хора бързо откриха и започнаха да се възползват от тях", пишат представителите на видеопортала на Google.


Те допълват, че вече са въведени няколко промени, които да помогнат за решаването на проблема. Сред тях е по-добра система за разпознаване на опасните линкове и опити за използване на чужда самоличност. Подобрена е технологията за разпознаване и анализиране на ASCII изображения с множество символи. Освен това е намалена и продължителността на показване на коментарите.
От компанията съобщават, че разработват и допълнителни инструменти за модериране на коментарите от собствениците на видеоканали. Подготвят се и други мерки, които да намалят спама в YouTube и да позволят на потребителите по-лесно да управляват коментарите, казват от Google.


Интернет гигантът е твърдо решен да запази новата система за коментари, която изисква използване на Google+ профил. Тя срещна сериозно недоволство от страна на потребителите, някои от които дори започнаха подписки с призиви за връщане на старата система.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK