Британец изхвърлил твърд диск с Bitcoin на стойност 7.5 млн. долара

Британец изхвърлил твърд диск с Bitcoin на стойност 7.5 млн. долара

© Jim Urquhart, ReutersБританецът Джеймс Хоуелс прекарва последните няколко дни в усилено ровене в градското сметище в Нюпорт. Хоуелс не е там заради бедност, а търси истинско богатство на стойност милиони долари, съобщава онлайн изданието The Verge.


Хоуелс се надява да открие своя стар хард диск, на който са записани 7500 виртуални Bitcoin монети. При цена от над $1000 на един Bitcoin, твърдият диск в момента реално разполага с богатство на стойност над $7.5 млн.


Неговият вече бивш притежател е закупил Bitcoin монетите през 2009 г., когато цената им беше няколко долара. През тази година обаче Bitcoin отбелязва главозамайващ растеж и привлече голямо внимание към себе си.
Мисията на Хоуелс обаче не е никак лека. Сметището е с размер на футболно поле и множество словете боклуци, натрупани през годините. Къде точно се намира твърдият диск не е ясно и Хоуелс споделя, че няма необходимите средства да извърши по-мащабно търсене освен ако не е сигурен в успеха. Той изразява и съжаление, че не е направил резервно копие на BItcoin портфейла си.


Хоуелс не е първият, който забравя, че има ценно богатство във формата на Bitcoin валута, закупена преди години. Норвежецът Кристофър Кох също е закупил Bitcoin монети през 2009 г. на обща стойност $25. За разлика от Хоуелс обаче, той е направил резервно копие на портфейла си и вече е по-богат с $848 хил.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK