Google иска да сложи микрофони във всяко помещение

Google иска да сложи микрофони във всяко помещение

© Darren Staples, ReutersGoogle има съвсем сериозната идея да разполага с микрофони във всяко помещение по света. Чрез тях компанията ще може да слуша разговорите на хората и да предоставя необходимата допълнителна информация в реално време, без да се налага самите те да търсят с телефоните си.


"Представете си личен асистент, който ви прекъсва и ви казва, че е време да тръгвате. Ще ви предоставя информацията, която искате във всеки един момент", казва пред в. The Independent Скот Хъфман, който е директор на един от инженерните отдели в Google.


Една от целите на компанията е да направи търсенето чрез търсачки ненужно. Вместо хората да прибягват до търсачките, когато се нуждаят от допълнителна информация, самите те трябва да знаят от какво се нуждае човекът и да му го предоставят моментално.
Google иска до пет години да може да предоставя отговори така, че все едно са получени от човек, а не от машина. "Ще разбираме контекста на разговора, но няма да сме психиатри", коментира Хъфман. Системата няма да може да води разговори за обсъждане на хора например или да дава съвети за решение на даден проблем. "Едва сега започваме да разбираме "нещата" на света", допълва той.


В още по-смелите си амбиции интернет гигантът има и други планове. Един от тях е мозъчни импланти, които да осигуряват постоянен източник на информация, тъй като според компанията човекът има непрекъсната и неутолима жажда за още и още информация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK