Instagram Direct позволява изпращане на снимки и видео до избрани потребители

Instagram Direct позволява изпращане на снимки и видео до избрани потребители

© Mike Blake, ReutersInstagram въвежда нова функция за изпращане на лични съобщения между потребителите. По този начин те ще могат да споделят снимки, видео и текст помежду си без съдържанието да е видимо за трети лица.


Услугата се казва Instagram Direct и е част от новата философия на компанията да разшири своята функционалност. "Ние не сме интегрирани в камерите, а в телефоните", коментира изпълнителният директор на Instagram Кевин Систром.


Потребителите ще могат да изпращат едно лично съобщение на до 15 души едновременно. Има и допълнителни условия. Всеки нов личен разговор трябва да започва със снимка или видео, не може да бъде изпратен само текст. Такъв ще може да бъде обменян под формата на част само когато и другият потребител е онлайн. Потребителите ще могат да групират разговорите си в различни категории.


Лични съобщения ще могат да бъдат изпращани само от хора, чийто профили потребителят следва. Идеята е да се пресекат безразборното пращане на съобщения и евентуални злоупотреби. За да се сдобият с новата функция, потребителите трябва да обновят приложенията на устройствата си. В онлайн магазините на Android и iOS вече е налична новата версия на Instagram. От компанията уточняват, че Instagram за Windows Phone все още е в бета фаза.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK