Видео: Необикновените джаджи на CES 2014

Видео: Необикновените джаджи на CES 2014

© ReutersНай-голямото изложение за потребителска електроника в света е в разгара си и повечето компании вече представиха своите предложения. Из щандовете на над 3200-те изложителя обаче могат да се открият не само добре познатите ни лаптопи, таблети, телевизори и фотоапарати, но и много необикновени джаджи.


Краткото видео на агенция Reuters ни запознава първо с робота Double на компанията DoubleRobotics. Роботът има за "глава" таблет, на който се изобразява видеочат например с шефа на отдела или с колега от другия край на света. Чрез робота той може да обикаля из офиса и да комуникира с хората.


Следват и още по-необикновени разработки, например електрическа четка за зъби, която е изработена изцяло от хигиеничен силикон, включително и самите косъмчета на четката. Той е без пори, което не позволява задържането на бактерии.
По време на изложението внимание привличат и 3D принтерите. Някои компании решиха да демонстрират възможностите на тези машини, като създадоха барабани, китари и други напълно функциониращи музикални инструменти изцяло чрез триизмерно принтиране.


Компанията Parrot пък демонстрира възможностите на нейните компактни дрони, които всеки може да закупи и програмира за различни дейности. Основната им идея е да осигуряват наблюдение на даден периметър, но може да помагат и за други неща, като например намирането на по-пряк и удобен път.


Видеоразходката завършва и с демонстрация на Butt Shaper. Фитнес устройството претендира да оформя задните части с минимални усилия.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK