Четири начина, които може да върнат иновативния дух на смартфона

Четири начина, които може да върнат иновативния дух на смартфона

© Dado Ruvic, ReutersБавно, но сигурно смартфонът се превръща с предмет от ежедневието, който не буди особено впечатление у хората. Дните, когато всички гледаха на новите модели като на малки чудеса, отминават.


Самите производители също донякъде са отговорни за тази ситуация. Те сякаш намалиха темпото на развитие на устройствата или имат творчески блокаж и не могат да измислят нещо ново и наистина интересно.


Това все пак не означава, че смартфоните са се развили до степен, в която няма какво да им се подобрява. Умните телефони има още какво да "учат" и Стив Ранджър от онлайн изданиетo ZDNet е събрал четири начина, чрез които смартфоните отново може да върнат иновативния си дух и да продължат да се развиват.
На първо място според Ранджър е дизайнът на корпуса. "Сега сме в ерата на анонимната черна буца. Няма почти никаква разлика в дизайна", коментира той. Навлизането на сгъваемите и извитите екрани може да е добро решение, но производителите ще трябва да се постараят повече, за да накарат хората да възприемат подобен смартфон като задължителна покупка.


Смартфоните могат да се превърнат и в заместник на банковите карти. Последните пазят информацията в некриптиран вид и лесно могат да се загубят. При достатъчно усилие от страна на производителите нивото на сигурност на информацията може да се развие и умните телефони да дадат така необходимия тласък на мобилните разплащания.


На трето място е подобряване на съвместимостта между устройствата. Смартфоните разполагат с чудесен хардуер, който обаче трудно може да се развие с пълния си потенциал. Ако потребителят може да свързва телефона си по-лесно с други устройства, периферия и аксесоари, интересът към тях ще стане още по-голям.


Разбира се, повечето възможности ще доведат и до по-голям глад за енергия. Батериите са един от другите елементи на устройствата, които имат сериозна нужда от доразвиване. Те значително изостават от напредъка при процесорите. Компаниите полагат усилия за тяхното оптимизиране, но може би трябва да увеличат фокуса си върху тях, за да може да осигурят повече енергия за смартфоните, което ще отвори вратата за още повече разработки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK