Близо 2.3 млн. българи никога не са ползвали интернет

България на последно място в Европейския съюз по достъп до мрежата.

© Kham, Reuters

България на последно място в Европейския съюз по достъп до мрежата.Близо 2.3 млн. българи никога не са използвали интернет, пише в днешния си брой в. "Преса", цитирайки данни на статистическия институт. Това означавало, че тези хора никога не са влизали в социалните мрежи, не са изпращали и-мейли, не са гледали видеоклипове, както и не са използвали никакви онлайн административни услуги.


Бройката на тези хора обаче намалява - през 2010 г. те са били 3 млн. души, година по-късно се стопяват до 2.5 млн., а през 2012 г. - до 2.38 млн.


Общо 54% са домакинствата с достъп до интернет у нас, което поставя България на последно място в Европейския съюз по достъп до мрежата. Средният процент в Европа е 79, като първенец е Холандия, където 95 на сто от домакинствата имат интернет връзка у дома.


В момента малко над 1.4 млн. домакинства имат достъп до мрежата. Над 50% от тях използват интернет редовно - най-често за изпращане и получаване на електронна поща и четене на вестници и новини.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK