Google разработва таблет, който да може да създава 3D изображения

Google разработва таблет, който да може да създава 3D изображения

© Christian Hartmann, ReutersGoogle разработва нов таблет, който ще разполага с възможност за създаване и изобразяване на триизмерни изображения. Устройството е част от Project Tango, който развива подобни технологии и при смартфоните, съобщава в. The Wall Street Journal.


Следващият месец Google ще поръча около 4 хил. бройки от таблета, които да използва за своите тестове. Устройството използва 7-инчов екран, разполага с две камери на задния панел, инфрачервени сензори и софтуер, който да управлява всичко и да създава 3D изображения на заснетите обекти.


Компанията не изключва вариант да демонстрира възможностите на таблета по време на своята годишна конференция, която юе е в края на юни т.г. През февруари тя вече представи смартфон с подобни способности. Тогава като потенциални ползи от технологията Google посочи лесното създаване на интериорни карти, които да помагат на хора с увредено зрение, както и за по-лесната навигация в по-големи сгради и търговски центрове.
Част от таблетите ще бъдат дадени и на програмисти, които да разработят приложения и да проучат възможностите на устройството. "В момента технологията води на приложенията", казва Раджийв Чанд, ръководител на отдела за проучвания на банката Rutberg & Co. Според него програмистите все още не могат да се възползват пълноценно от всички възможности на хардуера, но постепенно ще наваксат изоставането си.


Фактът, че компании като Google и Facebook все по-често дават на програмисти свои прототипни разработки, за да ги опознаят, помага за ускоряване на процеса, допълва анализаторът. Това е от полза и за самите компании, които се нуждаят не само от добри устройства, но и множество приложения, които да могат да покажат на потребителите като причина да си купят новите им продукти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK