Amazon подготвя онлайн портал за локални обяви

Amazon подготвя онлайн портал за локални обяви

© Tobias Schwarz, ReutersAmazon планира да навлезе в още един пазар, като предложи онлайн портал за локални обяви. В него ще могат да се публикуват оферти от най-различно естество, съобщава агенция Reuters.


Първоначално порталът ще стартира пробно в няколко града в САЩ. В него потребителите ще могат да намерят обяви за бавачки, майстори, занаятчии и най-различни други услуги като клоуни за детски партита например и други.


Идеята е новото предложение на Amazon да бъде конкурент на Yelp и останалите подобни онлайн платформи. Този сегмент става все по-популярен, тъй като значително улеснява потребителите в търсенето им на конкретни услуги в техния регион. Проблем засега остава монетизирането на платформите, тъй като повечето обяви са безплатни.
Според източници на Reuters през изминалите няколко месеца Amazon е потърсила компании, които предлагат подобни услуги с идеята да се изгради партньорство между тях, което да се изрази в новия портал. Компанията на Джеф Безос обмисля и варианти как да обвърже другите си услуги с новата си разработка, например ако потребител си закупи термостат, да получи предложения за хора в неговия регион, които да могат да го монтират.


Amazon ще се опита да бъде не само посредник, но и гарант за качеството на предлаганите услуги. В замяна фирмата може да получава процент от стойността на дадена услуга, тъй като е осъществила контакта между клиента и изпълнителя и е гарант за качественото й изпълнение. Това може да е добър вариант за печалба от портала, показва анализ на компанията Thumbtack, която вече има подобно предложение. Средно стойността на един поръчан проект или услуга е 600 долара, а общо бизнесът, който се генерира от платформата, е на стойност 1.8 млрд. годишно.


Както винаги Amazon не коментира темата. Засега остава неясно кога ще тръгнат тестовите версии на портала, но се очаква това да се случи още тази година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK