Българското приложение Qlibri иска да улесни бизнеса да има онлайн присъствие

Българското приложение Qlibri иска да улесни бизнеса да има онлайн присъствие

© QlibriГоляма част от малкия и среден бизнес по света все още има много слабо онлайн присъствие или никакво. България не се различава по този критерий от останалия свят, като повечето малки компании, магазини, заведения и хотели не разполагат със свои сайтове или пък почти не ги поддържат.


Това може би не беше чак такъв проблем преди пет-шест години. През 2014 г. обаче липсата на онлайн присъствие може да доведе до загубата на потенциални клиенти. За повечето малки български компании обаче създаването на уебсайт е предизвикателство според тях свързано с много пари и специфични умения.


Стартиращата българска компания Qlibri смята, че има решение на този проблем чрез едноименната си платформа. Нейната основна цел е да улесни максимално бизнеса, като с няколко клика всяка компания си създаде оптимизиран за мобилни устройства уебсайт и профил в приложението и каталога на Qlibri за Android, iOS и Windows Phone.
Българското приложение Qlibri иска да улесни бизнеса да има онлайн присъствие

© Qlibri


Компанията започва през есента на миналата година. Преди около три месеца пуска и първата версия на платформата си, като скоро след това намира и първите си клиенти. Месец по-късно получава и финансиране от инвестиционния фонд Eleven.


Приложението е безплатно за крайните потребители. Те могат да си създават акаунти и да добавят профилите на компаниите, които ги интересуват. Разбира се, могат и да търсят фирми или да получават предложения от Qlibri на базата на своето местоположение.


Това е по-добър начин за бизнеса да комуникира с клиентите си, отколкото създаването на страници във Facebook например, коментира за "Дневник" Димитър Бонев, който е изпълнителен директор на компанията и софтуерен разработчик на приложението. В момента в екипа са общо трима души, включително техническият директор и софтуерен разработчик Георги Тодоров и Мартин Бошев, който отговаря за бизнес развитието и маркетинга на Qlibri.


Българското приложение Qlibri иска да улесни бизнеса да има онлайн присъствие

© Qlibri


Всяка компания, която реши да се присъедини към Qlibri, може да си създаде по лесен начин профил, в който да напише подробности за своята дейност, контакти, представяне. Създава се и оптимизиран за мобилни устройства сайт на компанията, който може да бъде посетен от всяко устройство, включително и без неговият притежател да използва основното приложение на Qlibri.


Освен това могат да се добавят модули за продажби на стоки, правене на резервации и получаване на мнения от клиентите. Последното може да се обособява по различни начини, казва Бонев. Един вариант е посетителите на ресторант да изпращат своите отзиви след като са приключили с ястията си. Хотелите също могат да заменят анкетните карти с кратки онлайн въпросници, които да се вграждат в профилите им.


В момента се работи и по добавянето на още функции, казва Тодоров. Сред тях са изпращането на уведомления от избрани от потребителя компании директно до неговия телефон за нови стоки, промоции и оферти. Всеки потребител ще може да избира дали иска да получава такива известия или не.


Засега основният фокус на Qlibri е българският малък бизнес, което е рядкост за стартираща компания в технологичния бранш у нас. Важен елемент за нейния успех ще бъде увеличаването на броя потребители, които използват мобилните приложения, за да могат компаниите по-лесно да се свързват с тях.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Супер! Успех на момчетата!

 2. 2 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  1. Какво е Qlibri?

  Qlibri е мобилна платформа, с която хората събират и съхраняват любимите си места и бизнеси.

  - За бизнеса това е перфектният начин да бъдат в телефоните на клиентите си.

  - За клиентите това е красива лична колекция от бизнеси и нов мобилен начин да се възползват от услугите им.


  2. Какво Получавате с Qlibri?

  Qlibri е най-бързият начин да изградите мобилното си присъствие.

  Започнете сега, за да получите:

  - Мобилен уеб сайт
  - Профил в Qlibri за iPhone
  - Профил в Qlibri за Android
  - Профил в Qlibri за Windows Phone
  - Възможност да продавате стоки и услуги онлайн
  - Възможност за получаване на онлайн резервации
  - Възможност за получаване на обратна връзка
  - Безплатна поддръжка

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 3. 3 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Интересна идея,
  но излиза че е мобилно приложение, чрез което хора и фирми могат да си правят профили на сървъра на приложението, които могат да бъдат преглеждани от други хора само чрез същото приложение, но не и в интернет. Та реално уеб сайт няма. Има профил в частна апликация и на частен сървър. Нещо като жълти страници на хартиен носител. Само хората, които притежават копие могат да ги преглеждат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK