Създателят на Google Glass очаква различни подходи към ерата след смартфоните

Съоснователят на Google Сергей Брин и модният дизайнер Даян фон Фюрстенберг носят Google Glass по време на модно ревю.

© Carlo Allegri, Reuters

Съоснователят на Google Сергей Брин и модният дизайнер Даян фон Фюрстенберг носят Google Glass по време на модно ревю.Очилата с добавена реалност Google Glass са само един отговор на въпроса какви ще са устройствата след ерата на смартфоните и таблетите, но не е единствен. Има още много други възможности, казва Бабак Парвиз директор и ръководител на екипа в Google X, който е създал Google Glass.


Въпреки че Glass все още е по-скоро прототип, очилата вече се продават свободно на американския пазар. Парвиз смята, че "след 15 години хората ще ходят по улиците, носейки нещо на главите си", като не е задължително, че това ще е точно Google Glass, казва той по време на Wearable Technologies Conference в Сан Франциско, цитиран от онлайн изданието CNET.


Той и компанията продължават да разработват устройството и да обмислят други потенциални предложения в този сегмент. Основната цел на Google Glass е да се улесни намирането на информация за каквото и да е в почти реално време и по всяко време.
Обикновено стандартно търсене в Google отнема около 10 секунди, за да може потребителят да намери желания отговор в резултатите на търсачката, казва Парвиз. Целта на Glass е значително да намали това време, по-възможност и до част от секундата, допълва той.


Въпреки големия си ентусиазъм към тези устройства, Google запазва трезва преценка за тяхното представяне на широката публика, обявява още специалистът. "С навлизането на тези технологии излиза малко от човечността. Има баланс между това колко дават технологиите и колко отнемат", казва Парвиз.


Все още има много работа по Google Glass. Не е изключено дори да бъде променена формата на устройството в бъдеще. Основните цели занапред ще са Glass да станат по-удобни за носене и да се нуждаят от по-малко енергия. "Вече виждаме проблясъци как всичко това може да се получи", споделя той.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK