Посещенията на най-популярния торент тракер са се удвоили въпреки онлайн блокадите

Посещенията на най-популярния торент тракер са се удвоили въпреки онлайн блокадите

© Kacper Pempel, ReutersНай-популярният торент тракер в света The Pirate Bay записва удвояване на посетителите си през последните три години въпреки множеството интернет доставчици, които ограничават достъпа до него, съобщава специализираното онлайн издание TorrentFreak.


"Пиратският залив" е блокиран от водещите доставчици във Великобритания, Холандия и Дания например. Въпреки това от 2011 г. насам посещенията са се удвоили въпреки твърденията на правоносителите, че чрез онлайн блокадите намаляват пиратството и отказват хората от него, посочват от тракера.


Неговите представители не дават конкретни числа, но става дума за стотици милиони посещения всеки месец. Самите блокади също не са напълно ефективни. От The Pirate Bay казват, че около 9% от всички посетители използват проксита, за да влизат в тракера, като по-голямата част от тях са именно от въпросните страни.


Все пак най-голям източник на трафик към тракера остават САЩ. Именно звукозаписните компании и филмовите студиа в страната са тези, които налагат блокадите, ноq изглеждаq не успяват да се справят в собствената си страна, отбелязват от The Pirate Bay.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK