Днес Apple представя iPhone 6 и най-вероятно iWatch

От няколко дни пред някои от магазините на Apple вече има опашки от чакащи все още необявения iPhone 6.

© Carlo Allegri, Reuters

От няколко дни пред някои от магазините на Apple вече има опашки от чакащи все още необявения iPhone 6.Днес Apple ще представи новия iPhone 6, като се очаква паралелно с него дебют да направи и умният аксесоар iWatch. За часовника на Apple се говори от близо две години, но компанията така и не се реши да покаже устройството докато не намери с какво да го отличи от останалите.


Изглежда вече смята, че е направила това. Очаква се iWatch, или каквото име в крайна сметка компанията избере, защото iWatch е име на фабриката за слухове, да използва NFC-базирана система за мобилни разплащания и технология чрез токени. Тя е предпочитана от банките, защото е по-сигурна, като вече са провеждани и тестове, твърди онлайн изданието Bank Innovation.


Освен това iWatch вероятно ще разчита на олекотена версия на iOS, която обаче ще се възползва от новите софтуерни пакети HealthKit и HomeKit. Чрез тях устройството ще следи здравето на потребителите и ще им позволява да управляват определени устройства в дома чрез стандартите за домашна автоматизация.
Разбира се, основен акцент ще бъде новият iPhone 6. Или може би, новите iPhone 6, защото се очакват две версии на устройството. Едната ще е с 4.7-инчов екран, а другата с 5.5-инчов.


Според онлайн изданието 9to5mac 4.7-инчовият модел ще използва iOS 8 в стандартен вид и просто ще изглежда малко по-голям от сегашния iPhone 5s. При 5.5-инчовият модел обаче има вероятност за промени в интерфейса, който да вземе елементи от iPad при използване на приложения в при хоризонтална ориентация на екрана. Това ще означава повече опции и менюта.


Смартфонът ще разчита още на новия процесор A8, NFC чип, опция за мобилни разплащания като iWatch. Ще е запазен и сензорът за пръстови отпечатъци, който може да се използва и като метод за идентификация за разрешаване на плащане.


Според анализатори като KGI Securities е възможно Apple да представи и обновен iPad Air. Обикновено компанията показва обновените iPad-и през октомври, така че подобно решение за сливане на събитията е малко вероятно.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK