Google тества нова високоскоростна безжична мрежа за интернет достъп

Google тества нова високоскоростна безжична мрежа за интернет достъп

© Steve Marcus, ReutersGoogle е в процес на разработка и тестове на нова високоскоростна безжична мрежа за интернет достъп. Наскоро компанията е поискала разрешение от американската Федерална комисия по комуникациите да пробва разработката си на дълги разстояния, съобщава онлайн изданието ZDNet.


Интернет гигантът е поискал разрешение за тестове с рядко използван спектър, който обаче позволява трансфер на големи обеми информация. Според агенция Reuters това може да доведе до създаването на безжична мрежа, чиито скорости да са близки до тези на Google Fiber или наземната оптична мрежа за интернет достъп на интернет гиганта.


Желанието на Google е да навлезе в сегмента на интернет доставчиците. Google Fiber е добре приет от потребителите, но изграждането на мрежата е бавно и скъпо. Тя дава скорости до 1 гигабит както за теглене на информация, така и за качване. Новата безжична мрежа може да дава подобни скорости и да бъде много по-лесна за изграждане и поддръжка.
Ако FCC одобри тестовете, те ще се проведат в района на Сан Франциско. Засега самата компания не коментира тестовете, нито разкрива плановете си за технологията. Не става ясно дали това е същата технология, която компанията разработи и тества в своята централа в началото на миналата година.


Вместо това тя потвърждава, че ще подкрепи проекта за изграждане на подводен магистрален кабел от Бразилия до Флорида. Той ще е на стойност 60 млн. долара и ще има капацитет от 64Tbps. Чрез него ще се подобри интернет връзката на Бразилия, която е с доста ниски скорости.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  БРАВО. Интернета трябва да стане като радиото.

 2. 2 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  [quote#1:"442"] Интернета трябва да стане като радиото. [/quote]
  Тоест никой да не го ползва, освен в таксита и евтини заведения?

  В Русия съм! В Русия съм!
 3. 3 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 670 Неутрално
 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това е прогрес.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1060 Весело

  А ние ВеЛИКИТЕ умните българи ,какво ще дадем на света??

 6. 6 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Каквото и да дадем,няма да стане от България. Регулираната икономика наблъскана с изисквания към предприемачите, с минимални заплати дори за стартиращите и куп още соц глупости,не може да роди нищо особено.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#5] от "!D !":

  [quote#5:"!D !"]А ние ВеЛИКИТЕ умните българи ,какво ще дадем на света??[/quote]
  "Планета Фолк" на 4КHD

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 8. 8 Профил на petko93
  petko93
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#5] от "!D !":

  Свръх проводимост при стайна температура :Д

 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#5:"!D !"]А ние ВеЛИКИТЕ умните българи ,какво ще дадем на света??[/quote]

  Чушкопека.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 10. 10 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#5:"!D !"]А ние ВеЛИКИТЕ умните българи ,какво ще дадем на света?? [/quote]
  Комуняги, за управляващи на всеки, който ги пожелае...

 11. 11 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  До коментар [#8] от "petko93":

  Запознат съм отблизо с темата .
  За съжаление няма да сме ние.
  В БАН преди 15 г. имаше добри идеи но те си тръгнаха с човека от руски произход.
  Казвам нещата с голямо съжаление и болка.

 12. 12 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1306 Весело

  До коментар [#5] от "!D !":

  Необикновено качествен латекс, произведен от анален газ...

 13. 13 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#5] от "!D !":

  Питай някой псевдо патриот и веднага ще ти каже - на първо място компютъра, което просто не е вярно и най-малкото ужасно пресилено, а след това ще продължи с медицината и всякакви други технологии. Даже на първо място в Гугъл излиза някакъв малоумен сайт според, който наши са и ксерокса (Xerox ряпа да ядат), телефонният секретар, въздушната възглавница, скоростната кутия (Henry Ford и предшественика на MIT да го д*хат), хапчето анти-бебе и дори Douglas-Martin DC-2/DC-3. Има и още мноооого простотии. Като цяло ако изобщо някъде в историята на нещо е замесен българин па било и такъв 3-то поколение имигрант, то автоматично става "открито и изобретено от българи".

  Единственото, което със сигурност знам, че сме дали на света е киселото мляко...

 14. 14 Профил на Ивайло Московски
  Ивайло Московски
  Рейтинг: 398 Разстроено

  Когато GSM-те и WiFi у-ва (рутери), за първи път бяха проектирани и внедрени в употреба (в България - през 90-те години), имаше огромна полза, но никой все още не разглеждаше влиянието им от продължителната употреба върху човешкото тяло. Когато много от нас започнаха значително да използват мобилни устройства, множество проблеми започнаха да се появяват във връзка с всекидневната им употребата. При справянето с всеки риск за здравето и безопасността, първата стъпка е да се разбере характера и мащаба на проблема.След като повече се знае за дадени опасности, могат да се предприемат действия за премахване, намаляване на рисковете, доколкото е разумно и възможно.То е във наш собствен интерес, да мислим за рисковете всеки път, когато сме изложени на тези вредните фактори. National Geographic направиха предаване по въпроса за електросмога в съвременните градове: https://www.youtube.com/watch?v=CKekrESXssM
  Мобилните телефони убиват повече хора от Цигарите: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mobile-phones-more-dangerous-than-smoking-or-asbestos-802736.html

 15. 15 Профил на Ивайло Московски
  Ивайло Московски
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Защо неможем да се наспим в Градска среда а в Планината спим непробудно???? Отговорът не е чистият въздух. Причината е в недостиг на мелатонин, хормонът, който регулира съня и вътрешната регенерация на организма.Нивата на Мелатони зависят пряко от електромагнитните вълни (светлина и др.). В градска среда имаме Огромно Електромагнитно замърсяване и синтезирането на този хормон се нарушава, почти спира. Започваме да страдаме от безсъние, торбички под очите, главоболие, катаракт и т.н. Причината е, че при дългосрочна липса на този жизнено важен Хормон, повредите в клектите на организма немогат да бъдат възстановени и се стига до израждане на клектите РАК, Левкемия и т.н.. Най големите замърсители са WiFi рутери и GSM-и те. Те работят в микровълновитя чесотен диапазон.

 16. 16 Профил на Ивайло Московски
  Ивайло Московски
  Рейтинг: 398 Разстроено

  Други изследвани биологични ефектти от продължително излагане на нейонизиращи микровълнови полета генерирани от WiFi и др. Комуникационни (GSM) устройства. Под биологично въздействие се подразбира появата на биохимични ефекти, психологични и поведенчески реакции на организма, тъканите и клетките под действие на нейонизиращо лъчение:
  главоболие, световъртеж, нарушения на съня и менструалния цикъл, снижен полов потенцил, повишена уморяемост, нервност, раздразнителност, сърцебиене, болки в крайниците, болки в ставите, болки в гърдите, нарушенo кръвно налягане, затруднено дишане, храносмилателни проблеми, обща слабост, загуба на памет и концентрация, нарушена нервна система, внезапна умора, катаракт на очите, болки в сърдечната област, сърдечносъдови заболявания, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, стерилитет, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.

 17. 17 Профил на Ивайло Московски
  Ивайло Московски
  Рейтинг: 398 Разстроено

  Задължителни правила при избор на Квартира/Апартамент.
  I.Електромагнитни критерий
  Квартирата/Апартамента трябва:
  1. Да бъде максимално отдалеченa от Радио-Телевизионни предаватели, Радио-Локационни радари, GSM антени и да няма пряка видимост към тях (Да се има в предвид, че всяка антена има геометричен ъгъл на насочване, т.е антените никога не излъчват само в хоризонтална посока. Вуздухът в местата с много висок електромагнитен фон има характерна миризма на озон (облъчена среда).Нивото не трябва да надвишава 0,001µW/m2. За разположениетo на Радио-Телевизионни предаватели в София виж.фиг.1.
  2. По възможност да не бъде в гъстонаселен Луксозен(Богаташки) квартал с млaдо население (по голям процент от хората ще притежават WiFi и GSM устройства замърсяващи ефира а повече хора говорещи по GSM означава по глояма концентрация на антени и съответно по голям процент на излъчване от GSM антените на базовите станций).
  3. Сградите да бъдат старо стройтелство (старите тухли, панелните жилища и железобетон имат по добра поглъщвателна способност от новите ИТОНГ, Немски тип тухли, Гипсокартон и т.н.Трябва да се има в предвид, че вълните се отразяват/поглъщат изцяло само от плътни феромагнитни материали: желязна ламарина, стомана и т.н.. или олово, т.е всчики останали материали са прозрачни за тях и вълните преминават почти безпрепятствено през всички видове тухлени стени).
  4. Да бъде разположен във вътрешността на квартала, т.е да е разположен на малка вътрешно-квартална уличка, а не на голям булевард.Най-добре е изцяло да е във вътрешен двор, без никаквъв излаз дори и към малка улица. (заради големият човеко-поток по главните булеварди и високо натоварени(централни) улици се поставят локални GSM антени, насочени радио-комуникацйонни антени на градският транспорт и др. източници на електромагнитни вълни, същевременно имаме пряка видимост на голямо разстояние осигуряваща безпрепятсвеност на разпространение на вълните).
  5. Да е обградена от всякъде със съседни сгради т.е да не бъде самостоятелно разположена на широка откирта площ с панорамна гледка и пряка видимост към отдалечни многобройни сгради (покриви) (при пряка видимост на дълго разстояние голям процент(98%) от електромагнитните вълни излъчвани от GSM клетките разположени по покривите се разпространяват безпрепятствено към обект от който имаме пряката видимост. Когато нашия обект е разположен във вътрешността на квартала имаме голямо разсейване, поглъщане и отразяване на електромагнитните вълни от съседните сгради и в карайна сметка се намалява общият електромагнитен фон).
  6. Да не бъде разположена на последен етаж (Мезонет, 90% от GSM антените са разположени на покривите и вълните се разпространяват почти безпрепятсвено над сградите, следователно последните етажи гарантират максимално облъчване).
  7. Да не бъде разположена на първи етаж (върху повърхността на земята се отлагат радон и др. радио-активни вещества. Първият етаж е най-близко разположен до тях и гарантира максимално облъчване с йонизиращи лъчения ).
  8. Сградата да не бъде разположена в най-високата част (надморка височина) на квартала (най-високата кота ще осигури пряка далечна видимост към съседните по ниски квартали т.е вълните безпрепятствено ще достигат до апартамента. Да се има в предвид ,че една антена генерира освен оснавната си честота, така и множество хармоници. Това означава, че една GSM анатена освен микровълни(нейонизиращи) генерира и хармоници от гама вълни(йонизиращи лъчения). И двата вида лъчения имат коренно различен механизъм на негативно биологично въздействие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK