Microsoft представи своя умна гривна и здравна платформа

Microsoft представи своя умна гривна и здравна платформа


Microsoft е поредната технологична компания, която се насочва към здравните услуги. Софтуерният гигант представи своята здравна платформа Microsoft Health, в основата на която е умната гривна Microsoft Band.


Платформата Microsoft Health ще изгради комплект от приложения и софтуер, които да се използват от потребителите и индустрията. В нея има и облачна услуга за синхронизация и обмен на информацията, която ще може да се анализира.


Част от платформата е и едноименното приложение Microsoft Health. То вече се предлага безплатно за Android, iOS и Windows Phone. То ще е необходимо за умната гривна Microsoft Band, която компанията описва като продукт за "хората, които искат да живеят здравословно и да са по-продуктивни".
Гривната ще струва 199 долара и ще следи сърдечния ритъм, ще брои стъпките и ще събира друга здравна информация. Същевременно ще показва на потребителя последните имейли, SMS-и, входящи или пропуснати повиквания.


Microsoft Health ще има възможността да приема информация и от други фитнес и спортни аксесоари и здравни приложения. Тя ще се обединява и ще може да се анализира, за да показва по-подробна картина на здравословното състояние на потребителя.


Софтуерът ще може да дава и някои по-подробни данни. Например кои упражнения по време на тренировката са изгорили най-много калории. Както и колко време за почивка е необходимо според натовареността на тренировката.


След като се съберат достатъчно данни за потребителя, пък ще може да се правят и по-задълбочени анализи на начина на живот. Например дали отделяното време за спорт е достатъчно на фона на работния график, дали закуската спомага за по-бързо тичане и дори дали броят проведени срещи през деня влияе отрицателно на качеството на съня.


Компанията неколкократно повтаря, че ще полага сериозни усилия за сигурността на данните. Достъп до тях ще имат само одобрени партньори, чиито услуги и устройства ще са съвместими с Microsoft Health.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK