Gorilla Glass 4 ще предпазва смартфона при падане

Galaxy S5 е един от популярните смартфони, които използват Gorilla Glass.

© Kim Hong-Ji, Retuers

Galaxy S5 е един от популярните смартфони, които използват Gorilla Glass.Всеки притежател на смартфон изтръпва при мисълта, че може да изпусне устройството си на земята, защото това твърде често води до счупен екран и скъпи ремонти. Компанията Corning, която разработва популярните предпазни стъкла Gorilla Glass, обяви, че работи по решаването на този проблем.


Gorilla Glass се радват на широка подкрепа от страна на водещи производители на мобилни устройства като Samsung, LG, Microsoft, Motorla. Третото поколение на Gorilla Glass вече достигна определената от Corning "естествена устройчивост" и теоритично не би трябвало да има проблеми с ежедневните случки, като поставяне на телефона в джоба заедно с ключове и др.


Затова компанията е фокусирала работата си по новото четвърто поколение на Gorilla Glass най-вече върху устойчивостта при падане, съобщава онлайн изданието TheVerge. За момента тествоете показват, че Gorilla Glass 4 издържа на падания от височина един метър в до 80% от случаите, което пък е до два пъти по-добре спрямо предходното поколение.
"Не мога да кажа, че гарантирано сме премахнали счупванията при падане, но ги намаляваме много сериозно", коментира Клиф Хънд, президент на Corning East Asia. Той уточнява, че по-здравото стъкло не носи негативи за потребителите и оптичните му качества са непроменени.


Според него 80% не удовлетворява компанията напълно. Затова ще продължи да се работи по подобряване на здравината на стъклата. Други сфери на интерес са подобрено поведение на слънчева светлина и производството на извити стъкла.


Хънд допълва, че според компанията на този етап стъклото е по-добър избор от сапфира.  "От гледна точка на устойчивост на визуални драскотини, сапфирът е на върха. Но ако има дори леки увреждания или стрес, тогава изостава спрямо Gorilla с много", коментира той. Освен това за сега производството на сапфира в достатъчно големи количества за милиони устройства е много трудно и скъпо начинание.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK