Twitter обяви война на интернет троловете

Изпълнителният директор на Twitter Дик Костоло обяви, че поема лична отговорност за проблемите с троловете.

© Eric Gaillard, Reuters

Изпълнителният директор на Twitter Дик Костоло обяви, че поема лична отговорност за проблемите с троловете.Интернет троловете са сериозен проблем за Twitter. Те обиждат обикновените потребители и често ги отказват от използване на микроблога. "Единственият виновен за това съм аз", е написал изпълнителният директор на Twitter Дик Костоло във вътрешен форум на компанията, съобщава онлайн изданието The Verge.


"Много сме зле в справянето с троловете и обидите. Зле сме в това от години. Не е тайна, че целият свят говори за това всеки ден. Губим потребител след потребител, защото не обръщаме внимание на проблемите им с троловете", пише Костоло.


"Честно казано, ме е срам колко лошо се справяме с този проблем, откакто съм изпълнителен директор. Абсурдно е. Няма извинение. Поемам пълната отговорност, че не сме по-агресивни на този фронт. Само аз съм виновен и е унизително", пише още Костоло. За сметка на това допълва, че "ще започнем да изритваме тези хора един след друг и ще се убедим, че когато започнат с нелепите си атаки, никой няма да ги чуе". По-късно Костоло отново пише, че поема личната отговорност за този проблем на Twitter.


Компанията често е призовавана от правозащитни организации, анализатори и потребители да вземе по-строги мерки в борбата с троловете. Ежедневно те обиждат обикновените потребители, заплашват ги със саморазправа и дори убийство. Досегашните опити на компанията не даваха особени резултати. Засега Twitter не коментира официално новата си офанзива срещу троловете, нито какви мерки ще предприеме.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK